Z gotowaniem jest jak z seksem, trochę inwencji i od razu lepiej smakuje.
  • 4080.900 - Czekoladowe Popovers
1
Czekoladowe Popovers
  • 4080.900 - Czekoladowe Popovers

Pomysł na idealne śniadanie…? Oczywiście czekoladowe Popovers! Są genialne, pyszne i tak szybko się je przygotowuje. Można je jeść same lub np. z masłem orzechowym lub kremem czekoladowym. Gwarantuję, że po takim śniadanku cały dzień będziemy mieć świetny humor.

Czekoladowe Popovers

Składniki na 12 sztuk:

  • 100 g mąki tortowej
  • 30 g ciemnego kakao
  • 4 łyżki cukru pudru
  • 225 ml mleka w temperaturze pokojowej
  • 3 łyżki oleju rzepakowego
  • ½ łyżeczki soli
  • 3 jajka

 

Czekoladowe Popovers

Przygotowanie:

Piekarnik nagrzewamy do temperatury 220 stopni. Formę do pieczenia muffinków wkładamy do piekarnika żeby się nagrzała. W misce łączymy mąkę z kakao i solą. Jajka ubijamy z cukrem pudrem, dodajemy mleko, olej i miksujemy na jednolite ciasto. Na koniec dodajemy mąkę połączoną z kakao. Mieszamy.

Nagrzaną formę do pieczenia muffinków smarujemy tłuszczem i napełniamy otwory ciastem tak do 2/3 wysokości. Czekoladowe Popovers pieczemy na najniższej półce 15 minut, po tym czasie zmniejszamy temperaturę do 180 stopni i pieczemy kolejne 30 minut.

Ważne, aby w trakcie pieczenia nie otwierać piekarnika!

Smacznego!

Czekoladowe Popovers

Czekoladowe Popovers

Trackback z twojej strony.

Komentarze

  • Szyszka

    Written on 5 grudnia 2016

    Dokładnie czegoś takiego mi potrzeba na dzisiejszy wieczór. Żeby mi ktoś zrobił i podał, ja skupię się na jedzeniu 🙂

    Odpowiedz

Pozostaw odpowiedź