Blog kulinarny - Kuchnia Marty

Z gotowaniem jest jak z seksem, trochę inwencji i od razu lepiej smakuje.
2 komentarzy

Domowa pasta jajeczna

Domowa pasta jajeczna jest chyba jedną z najczęściej przyrządzanych past kanapkowych w naszych domach. Jest przepyszna i bardzo szybka w wykonaniu! Najlepiej smakuje na świeżej bułeczce, posypana szczypiorkiem. Mmm.. palce lizać 🙂

Domowa pasta jajeczna

Składniki:

  • 10 jaj
  • 2 pęczki szczypiorku
  • 1 łyżka miękkiego masła
  • 2 łyżki majonezu
  • ½ łyżeczki chrzanu
  • ½ łyżeczki musztardy sarepskiej
  • sól
  • pieprz

Domowa pasta jajeczna

Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w drobna kostkę. Dodajemy szczypiorek drobno posiekany, masło, majonez, chrzan i musztardę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Mieszamy aż składniki się połączą.

Podajemy z ulubionym pieczywem.

Chleba nie trzeba już smarować masłem jest go wystarczająco dużo w paście!

Smacznego!

Domowa pasta jajeczna

2 komentarze

Zostaw komentarz



Close