Domowa pasta jajeczna jest chyba jedną z najczęściej przyrządzanych past kanapkowych w naszych domach. Jest przepyszna i bardzo szybka w wykonaniu! Najlepiej smakuje na świeżej bułeczce, posypana szczypiorkiem. Mmm.. palce lizać 🙂
Składniki:
- 10 jaj
- 2 pęczki szczypiorku
- 1 łyżka miękkiego masła
- 2 łyżki majonezu
- ½ łyżeczki chrzanu
- ½ łyżeczki musztardy sarepskiej
- sól
- pieprz
Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w drobna kostkę. Dodajemy szczypiorek drobno posiekany, masło, majonez, chrzan i musztardę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Mieszamy aż składniki się połączą.
Podajemy z ulubionym pieczywem.
Chleba nie trzeba już smarować masłem jest go wystarczająco dużo w paście!
Smacznego!
na gazie
Written on 3 stycznia 2015
uwielbiam 🙂 nigdy nie dodawalam chrzanu a bardzo lubie musze koniecznie wyprobowac twoj przepis
pozdrawiam:)
Marta
Written on 3 stycznia 2015
Polecam! Pasta jest bardziej wyrazista w smaku 🙂