Blog kulinarny - Kuchnia Marty

Z gotowaniem jest jak z seksem, trochę inwencji i od razu lepiej smakuje.
4 komentarzy

Domowa pasta z wędzonej makreli

Domowa pasta z wędzonej makreli często gości na moim stole – mój mąż ją uwielbia. Chyba każdy zna smak tej pasty! Mnie kojarzy się z rodzinnym domem. Mama często ją robiła. Taka pasta z wędzonej makreli jest idealna na śniadanie ale również można nią faszerować połówki jajek i wykorzystać jako przystawkę 🙂

Domowa pasta z wędzonej makreli

Składniki:

  • 2 wędzone makrele
  • 5 jajek ugotowanych na twardo
  • 1 mały pęczek szczypiorku
  • ½ cebuli
  • 3-4 małe ogórki konserwowe
  • 3-4 łyżki majonezu
  • 1 płaska łyżeczka musztardy
  • sól
  • pieprz

Domowa pasta z wędzonej makreli

Makrele obieramy ze skóry i usuwamy ości. Ugotowane jajka, cebulę i ogórki kroimy w drobną kostkę. Szczypiorek siekamy. Składniki przekładamy do miski dodajemy majonez i musztardę, doprawiamy do smaku solą i pieprzem i mieszamy.

Smacznego!

Domowa pasta z wędzonej makreli

 

4 komentarze

  1. Justyna |

    Ją też robię ją identycznie czasami dodaje czerwoną paprykę lub papryczkę chilli dla zaostrzenia smaku. Zdjęcia są fantastyczne!!!!:-)

    Odpowiedz

Zostaw komentarz



Close