Z gotowaniem jest jak z seksem, trochę inwencji i od razu lepiej smakuje.
  • 4224.900 - Grillowane roladki z cukinii z zieloną pastą
3
Grillowane roladki z cukinii z zieloną pastą
  • 4224.900 - Grillowane roladki z cukinii z zieloną pastą

Grillowane roladki z cukinii z zieloną pastą są idealną przekąską na imprezę. Szybkie i smaczne, a do tego bardzo dietetyczne! Polecam!

Grillowane roladki z cukinii z zieloną pastą

Składniki:

  • 2 cukinie
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • sól
  • pieprz
  • szczypiorek

 

Składniki na zieloną pastę:

  • ½ szklanki zielonego groszku lub bobu
  • 1 garść rukoli
  • 1-2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę
  • 1 łyżka pestek słonecznika
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • sól
  • pieprz

Grillowane roladki z cukinii z zieloną pastą

Cukinie myjemy i kroimy wzdłuż na cienkie plastry. Każdy plasterek smarujemy niewielką ilością oliwy, solimy i pieprzymy. Grillujemy kilka minut.

Groszek lub bób gotujemy w osolonej, wrzącej wodzie. Odcedzamy i wrzucamy do miski. Dodajemy rukolę, przeciśnięte ząbki czosnku, słonecznik i oliwę. Miksujemy aż pasta będzie miała kremową konsystencję. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Plasterki cukinii smarujemy zieloną pastą i zwijamy w roladki. Przewiązujemy szczypiorkiem.

 

 

 

Komentarze

Pozostaw odpowiedź