Z gotowaniem jest jak z seksem, trochę inwencji i od razu lepiej smakuje.
  • 4587.900 - Makaron ryżowy z warzywami
3
Makaron ryżowy z warzywami
  • 4587.900 - Makaron ryżowy z warzywami

Dziś przepis na prosty i szybki obiad. Makaron ryżowy z warzywami w sosie sojowym z imbirem. Danie niezwykle barwne i smaczne! Polecam!

4590.900 - Makaron ryżowy z warzywami

Składniki:

  • 300 g kapusty pekińskiej poszatkowanej
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 łyżka świeżego tartego imbiru
  • 120 g pieczarek
  • 100 g pędów bambusa
  • 200 g selera naciowego
  • 80 g miniaturowej kukurydzy (może być marynowana)
  • 1-2 czerwone papryki
  • 60 g kiełków fasoli
  • 1 marchewka
  • 4 łyżki sosu sojowego
  • 1 łyżka ziaren sezamu
  • 50 g makaronu ryżowego
  • 1 łyżka oleju
  • pieprz

4579.900 - Makaron ryżowy z warzywami

Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy przeciśnięty przez praskę czosnek i imbir, podsmażamy. Następnie dodajemy poszatkowaną kapustę pekińską, pokrojone w plasterki pieczarki i selera naciowego. Marchewkę obieramy i kroimy w cienkie słupki. Pędy bambusa i kiełki fasoli oraz mini kukurydzę płuczemy i odsączamy na sitku, również dodajemy do kapusty. Na koniec dodajemy pokrojoną w paseczki czerwoną paprykę. Dusimy warzywa kilka minut. Makaron ryżowy przygotowujemy wg instrukcji na opakowaniu i dodajemy do warzyw. Wlewamy sos sojowy i posypujemy sezamem. Podgrzewamy ok. 2 minut i podajemy.

4587.900 - Makaron ryżowy z warzywami

Mogą Ci się spodobać również

Komentarze

Pozostaw odpowiedź