Z gotowaniem jest jak z seksem, trochę inwencji i od razu lepiej smakuje.
  • Maliny w czekoladzie
Maliny w czekoladzie
  • Maliny w czekoladzie

Może i brzmi banalnie.. nic szczególnego ale takie maliny w czekoladzie są idealnym dodatkiem do deserów. Pięknie się prezentują i równie dobrze smakują!

Składniki:

  • 150 g malin
  • 50 g gorzkiej czekolady (możecie użyć dowolnej mleczna/deserowa/gorzka)
  • opcjonalnie kilka kruchych ciastek lub dowolne zmielone orzechy do dekoracji

Maliny w czekoladzie - jeszcze na krzaku

Czekoladę rozpuszczam w kąpieli wodnej, odstawiam na bok. Maliny każdą oddzielnie zanurzam w lekko przestudzonej czekoladzie (zanurzam tylko czubek malin) i układam na dużym talerzu. Całość posypuję pokruszonymi ciastkami lub zmielonymi orzechami. Wstawiam do lodówki żeby czekolada zastygła.

Maliny w czekoladzie - jeszcze bez czekolady

Pozostaw odpowiedź