Z gotowaniem jest jak z seksem, trochę inwencji i od razu lepiej smakuje.
  • 3994.900 - Pasta z tuńczyka na szpinaku
Pasta z tuńczyka na szpinaku
  • 3994.900 - Pasta z tuńczyka na szpinaku

Pyszna pasta z tuńczyka na szpinaku to pomysł na ciekawe i lekkie śniadanie. Łatwa i szybka w przygotowaniu zachwyca smakiem. Połączenie tuńczyka, oliwek i kaparów dla mnie idealne!

Pasta z tuńczyka na szpinaku

Składniki na pastę:

  • 1 puszka tuńczyka w kawałkach w sosie własnym
  • 1 łyżka kaparów
  • 3 łyżki oliwek
  • 1 ogórek konserwowy
  • pęczek szczypiorku
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 1 łyżka majonezu
  • sól
  • pieprz

 

Dodatkowo:

  • kilka liści świeżego szpinaku

 

Tuńczyka odsączamy na sitku. Kapary i oliwki płuczemy i drobno kroimy. Ogórka konserwowego kroimy w kostkę, szczypiorek siekamy. W misce mieszamy wszystkie składniki z majonezem i musztardą. Poprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Pastę z tuńczyka podajemy na liściach szpinaku.

Pasta z tuńczyka na szpinaku

Pozostaw odpowiedź