Z gotowaniem jest jak z seksem, trochę inwencji i od razu lepiej smakuje.
  • 5567.900 - Roladki z omleta z papryką i kremowym serkiem
Roladki z omleta z papryką i kremowym serkiem
  • 5567.900 - Roladki z omleta z papryką i kremowym serkiem

Dziś propozycja na pyszne i pożywne śniadanie lub przekąskę. Roladki z omleta z papryką i kremowym serkiem są szybkie w przygotowaniu i pięknie się prezentują na talerzu. Takie roladki to również idealna propozycja na Wielkanocne śniadanie.

Roladki z omleta z papryką i kremowym serkiem

Składniki na omlet:

  • 4 jajka
  • sól
  • pieprz
  • ½ łyżeczki słodkiej wędzonej papryki
  • olej do smażenia

 

Składniki na nadzienie:

  • 150 g serka śmietankowego
  • 4 rzodkiewki
  • 3 łyżki posiekanego szczypiorku
  • sól
  • pieprz

 

Dodatkowo:

  • 1-2 garście rukoli
  • 3 łyżki kukurydzy konserwowej
  • ½ czerwonej papryki

 

Roladki z omleta z papryką i kremowym serkiem

Przygotowanie nadzienie:

Serek kremowy mieszamy w miseczce z drobno posiekanymi rzodkiewkami i szczypiorkiem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

 

Przygotowanie omletów:

Jajka ubijamy z odrobiną soli, pieprzu i wędzoną papryką. Na patelni rozgrzewamy odrobinę tłuszczu i smażymy na średnim ogniu cienkie omlety z dwóch stron. Studzimy.

Roladki z omleta z papryką i kremowym serkiem

Omlety układamy na kawałku foli spożywczej, smarujemy przygotowanym serkiem, posypujemy rukolą. Paprykę kroimy w cienkie słupki i układamy na rukoli, dodajemy kukurydzę. Zawijamy jak cukierki w rulon. Roladki chowamy do lodówki na minimum 30 minut. Przed podaniem wyjmujemy roladki z foli i kroimy na kawałki.

Roladki z omleta z papryką i kremowym serkiem

Trackback z twojej strony.

Pozostaw odpowiedź