Blog kulinarny - Kuchnia Marty

Z gotowaniem jest jak z seksem, trochę inwencji i od razu lepiej smakuje.
0 komentarzy

Tosty ze szpinakiem i pomidorami

Jak już kiedyś wspominałam kocham szpinak. Mogłabym go jeść na okrągło i wiem, że ten smak mi się nigdy nie znudzi. Dziś wystąpi na toście jako propozycja pysznego i sycącego śniadania.

Składniki:Tosty ze szpinakiem i pomidorami

Za pomocą szklanki z kromek wycinam okrągłe grzanki. Na każdej umieszczam łyżkę farszu szpinakowego (przepis na szpinak znajdziesz tutaj), plasterek mozzarelli i plasterek/ćwiartkę pomidora.

Gotowe tosty wkładam do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i zapiekam aż ser się rozpuści i lekko zarumieni (ok. 10 minut).
Przed podaniem polewam pesto (przepis na pesto znajdziesz tutaj)

Zostaw komentarz



Close