Z gotowaniem jest jak z seksem, trochę inwencji i od razu lepiej smakuje.
  • Ciasto żółty ser
3
Ciasto żółty ser
  • Ciasto żółty ser

Ciasto żółty ser to nic innego jak jogurtowiec przypominający krążek żółtego sera z ogromnymi dziurami. Ciasto jest niezwykle proste i szybkie w przygotowaniu. Pyszne, orzeźwiające zachwyca wyglądem nie tylko dzieci. Uwielbiam ciasta i desery z dodatkiem pulpy z mango! Najlepszą kupicie w internetowym sklepie Kuchnie Świata.

0114 - Ciasto żółty ser
Składniki:
  • 550 ml wrzącej wody
  • 3 galaretki pomarańczowe lub cytrynowe (można tez użyć dowolnego smaku o kolorze żółtym lub pomarańczowym)
  • 600 g gęstego naturalnego jogurtu np. greckiego
  • 375 g pulpy z mango użyłam Pulpa mango Kesar 850g Kuchnie Świata
  • opcjonalnie 2 łyżki cukru pudru
0112 - Ciasto żółty ser
Przygotowanie:

Galaretki rozpuszczamy we wrzątku. Dokładnie mieszamy by nie było grudek i odstawiamy żeby galaretka wystygła ale nadal była płynna.

Jogurt miksujemy z pulpą z mango i cukrem pudrem. Na koniec do jogurtu dodajemy zimną ale jeszcze płynną galaretkę, miksujemy aż składniki się połączą.

Masę jogurtową ostrożnie wylewamy do okrągłej tortownicy ok.24 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Tortownicę wstawiamy do lodówki na ok.5-6 godzin, a najlepiej na całą noc.

Przed podaniem przekładamy na talerz/paterę i wykonujemy dziurki, np. przy pomocy gałkownicy do owoców (większe dziurki) i słomki (mniejsze dziurki).

Smacznego!

0139 - Ciasto żółty ser

0131 - Ciasto żółty ser

WPIS POWSTAŁ PRZY WSPÓŁPRACY Z FIRMĄ KUCHNIE ŚWIATA

logo 1 - Ciasto żółty ser

Trackback z twojej strony.

Komentarze

Pozostaw odpowiedź