Z gotowaniem jest jak z seksem, trochę inwencji i od razu lepiej smakuje.
  • 3417.900 - Comber z królika w panierce z orzechów włoskich z sosem czekoladowym i serem pleśniowym
Comber z królika w panierce z orzechów włoskich z sosem czekoladowym i serem pleśniowym
  • 3417.900 - Comber z królika w panierce z orzechów włoskich z sosem czekoladowym i serem pleśniowym

Comber z królika w panierce z orzechów włoskich z sosem czekoladowym i serem pleśniowym może być serwowany jako danie główne jak i treściwa przekąska. Pyszne i bardzo zdrowe mięso z królika idealnie komponuje się z orzechami włoskimi. Do tego sos z czekolady i sera pleśniowego.. Mniam rozkosz dla podniebienia.

3454.900 - Comber z królika w panierce z orzechów włoskich z sosem czekoladowym i serem pleśniowym

Składniki na comber z królika w panierce z orzechów włoskich:

  • 4 combry z królika
  • świeży tymianek
  • 70 g orzechów włoskich
  • sól
  • pieprz
  • białko jaja
  • 1 ząbek czosnku
  • 1-2 łyżki oliwy
  • 4-5 łyżki masła klarowanego

 

Składniki na sos czekoladowy z serem pleśniowym:

  • 60 g czekolady Klasyczna Gorzka Goplana
  • 1 łyżka masła
  • 40 g sera pleśniowego lazur (użyłam złoty lazur)
  • 2 łyżki posiekanych orzechów włoskich
  • 80 ml śmietanki lub mleka
  • biały pieprz do smaku

3391.900 - Comber z królika w panierce z orzechów włoskich z sosem czekoladowym i serem pleśniowym

Buraczki odcinamy od botwinki, płuczemy, owijamy w folię i pieczemy od. 15-25 minut. Jeszcze ciepłe obieramy ze skórki.

Przygotowanie sosu czekoladowego z serem pleśniowym:

Czekoladę wraz z masłem rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Do płynnej czekolady dodajemy drobno pokrojony lub pokruszony ser pleśniowy i podgrzewamy często mieszając. Stopniowo dodajemy do masy czekoladowej śmietankę, i gotujemy ciągle mieszając aż sos będzie jednolity. Na koniec dodajemy posiekane orzechy i doprawiamy do smaku białym pieprzem.

3403.900 - Comber z królika w panierce z orzechów włoskich z sosem czekoladowym i serem pleśniowym

Przygotowanie combra z królika w panierce z orzechów włoskich:

Comber myjemy, oczyszczamy, solimy i posypujemy pieprzem. W miseczce mieszamy oliwę z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i świeżymi listkami tymianku. Mięso marynujemy ok. 1 godziny. Orzechy włoskie drobno siekamy i mieszamy z białkiem jaja kurzego. Na patelni rozgrzewamy masło.

3407.900 - Comber z królika w panierce z orzechów włoskich z sosem czekoladowym i serem pleśniowym

Comber dokładnie obtaczamy w orzechach, a następnie smażymy na wolnym ogniu na złoty kolor po czym przekładamy mięso do naczynia żaroodpornego i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 160 stopni na ok. 10 minut.

3428.900 - Comber z królika w panierce z orzechów włoskich z sosem czekoladowym i serem pleśniowym

Comber z królika w panierce z orzechów włoskich podajemy z sosem czekoladowym z serem pleśniowym oraz pieczonymi buraczkami i świeżą botwinką.

3463.900 - Comber z królika w panierce z orzechów włoskich z sosem czekoladowym i serem pleśniowym

3448.900 - Comber z królika w panierce z orzechów włoskich z sosem czekoladowym i serem pleśniowym

3423.900 - Comber z królika w panierce z orzechów włoskich z sosem czekoladowym i serem pleśniowym

75embed 8VjyE9nmXyQd2x7lCuQe7soFDW9RWQzz - Comber z królika w panierce z orzechów włoskich z sosem czekoladowym i serem pleśniowym

Pozostaw odpowiedź