Z gotowaniem jest jak z seksem, trochę inwencji i od razu lepiej smakuje.
  • Filet z kurczaka pod pierzynką z pora
1
Filet z kurczaka pod pierzynką z pora
  • Filet z kurczaka pod pierzynką z pora

Szukacie pomysłu na szybki i niebanalny obiad? Filet z kurczaka pod pierzynką z pora, sera i majonezu to idealna propozycja. Tak przygotowany kurczak będzie delikatny i soczysty. Koniecznie spróbujcie!

1113 - Filet z kurczaka pod pierzynką z pora
Składniki:
  • 3 filety z kurczaka
  • 2 białe części pora
  • 2 łyżki masła
  • sól
  • pieprz
  • 4 łyżki majonezu
  • 150 g tartego sera użyłam cheddar
Przygotowanie:

Pora kroimy w plasterki, podsmażamy na maśle aż się zeszkli i doprawiamy do smaku solą. Odstawiamy żeby ostygł. Gdy por jest już zimny dodajemy do niego starty ser i majonez. Dokładnie mieszamy.

Filety myjemy, oczyszczamy i osuszamy na ręczniku papierowym. Przecinamy wzdłuż na pół. Mięso posypujemy solą i pieprzem, układamy w naczyniu żaroodpornym.

Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 stopni.

Pierzynkę z pora i majonezu nakładamy na filety z kurczaka. Zapiekamy przez 30 minut pod przykryciem. Po tym czasie okrywamy naczynie i pieczemy jeszcze ok. 5 minut.

Filet z kurczaka pod pierzynką z pora podajemy z ziemniakami i ulubioną surówką.

Smacznego!

1105 - Filet z kurczaka pod pierzynką z pora

Trackback z twojej strony.

Komentarze

Pozostaw odpowiedź