Z gotowaniem jest jak z seksem, trochę inwencji i od razu lepiej smakuje.
  • Gulasz z chorizo i ciecierzycą
4
Gulasz z chorizo i ciecierzycą
  • Gulasz z chorizo i ciecierzycą

Rozgrzewający i lekko pikantny gulasz z chorizo i ciecierzycą to idealne danie na jesienne i deszczowe dni. Pikantna, hiszpańska kiełbasa idealnie komponuje się z papryką i pomidorami, a cieciorka sprawia, że danie jest bardzo syte. Całość przygotujecie w ok. 30 minut. Praktycznie wszystkie składniki do przygotowania tego dania dostaniecie w internetowym sklepie Kuchnie Świata.

7202 - Gulasz z chorizo i ciecierzycą
Składniki:
Dodatkowo:
  • kwaśna śmietana
  • pieczywo
  • natka pietruszki
7219 - Gulasz z chorizo i ciecierzycą

7232 - Gulasz z chorizo i ciecierzycą

Przygotowanie:

Na patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy cebulę pokrojoną w kostkę. Smażymy aż cebule lekko się zeszkli i dodajemy kiełbasę chorizo pokrojoną w plasterki. Smażymy aż kiełbas się zarumieni. Następnie dodajemy paprykę pokrojoną w kostkę. Całość smażymy ok. 7 minut i dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę. Po tym czasie dodajemy pomidory z puszki i świeże pomidory pokrojone w kostkę, dusimy na małym ogniu ok. 10 minut po czym dodajemy przyprawy i odsączoną z zalewy ciecierzycę. Gulasz  gotujemy jeszcze ok. 5-7 minut. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i cukrem.

Przed podaniem posypujemy posiekaną natką pietruszki.

Podajemy ze świeżym pieczywem i  kleksem kwaśnej śmietany.

7212 - Gulasz z chorizo i ciecierzycą

WPIS POWSTAŁ PRZY WSPÓŁPRACY Z FIRMĄ KUCHNIE ŚWIATA

logo 1 - Gulasz z chorizo i ciecierzycą

Trackback z twojej strony.

Komentarze

Pozostaw odpowiedź