Z gotowaniem jest jak z seksem, trochę inwencji i od razu lepiej smakuje.
  • Makaron chiński z krewetkami
8
Makaron chiński z krewetkami
  • Makaron chiński z krewetkami

Makaron chiński z krewetkami to szybkie i pyszne danie dla osób poszukujących egzotycznych smaków. Makaron typu Chow Mein jest bardzo łatwy w przygotowaniu, zazwyczaj wystarczy zalać go tylko wrzątkiem i odczekać kilka minut. Delikatne krewetki idealnie komponują się z sosem ostrygowym tworząc niepowtarzalny smak! Większość produktów potrzebnych do przygotowania tego dania możecie kupić w internetowym sklepie Kuchnie Świata.

4025 - Makaron chiński z krewetkami

Składniki:

4035 - Makaron chiński z krewetkami

4023 - Makaron chiński z krewetkami

Przygotowanie:

Marchewki obieramy i kroimy w cienkie słupki. Paprykę wydrążamy, usuwany pestki i kroimy w plasterki. Na patelni albo w woku rozgrzewamy olej i podsmażamy kilka minut marchewkę. Następnie dodajemy obrane, świeże krewetki (jeśli używamy mrożonych to trzeba je wcześniej rozmrozić) i smażymy ok. 4 minut. Po tym czasie dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, groszek oraz paprykę. Całość smażymy 5 minut i dodajemy sos sojowy i ostrygowy. Dusimy ok. 2 minut.

W międzyczasie przygotowujemy makaron zgonie z instrukcją na opakowaniu. Ja swój zalałam wrzątkiem na kilka minut. Odcedzony makaron i odcedzone kiełki fasoli mung dodajemy do krewetek. Dokładnie mieszamy i podgrzewamy ok. 1-2 minut. Podajemy od razu po przyrządzeniu.

Smacznego!

4042 - Makaron chiński z krewetkami

 

Trackback z twojej strony.

Komentarze

Pozostaw odpowiedź