Z gotowaniem jest jak z seksem, trochę inwencji i od razu lepiej smakuje.
  • Miodowe babeczki z kremem
4
Miodowe babeczki z kremem
  • Miodowe babeczki z kremem

Dziś mam dla Was przepis na delikatne i wilgotne miodowe babeczki z kremem. Są bardzo proste w przygotowaniu i mają wyjątkowy smak. Do ciasta dodałam dwa rodzaje miodu – malinowy z nektaru leśnych malin i rzepakowy z liofilizowaną malinami. Są to prawdziwe miody, które możecie zakupić w bardzo przystępnej cenie w sklepie Wcinaj Miód! Jest to strona prowadzona przez prawdziwych pasjonatów i miłośników płynnego złota! Dowiecie się z niej jakie są rodzaje miodów w jaki sposób i w jakich schorzeniach pomaga apiterapia oraz jak i gdzie kupić prawdziwy miód!

Oprócz przepysznych miodów dostępne są też produkty pszczele, świecie i kosmetyki! Wszystko naturalne i bez sztucznych konserwantów. Takie, jak natura chciała! I co najważniejsze przemiła obsługa i bardzo szybka realizacja zamówień. Polecam! Ten sklep jest godny zaufania.

8332 - Miodowe babeczki z kremem

Składniki na babeczki:

  • 270 g mąki tortowej
  • 100 g cukru
  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • ½ łyżeczki soli
  • 1 duże jajko, temperatura pokojowa
  • 245 ml mleka
  • 57 g masła, stopionego
  • 85 g miodu malinowego

Składniki na krem:

Dodatkowo:

  • świeże maliny

8336 - Miodowe babeczki z kremem

8380 - Miodowe babeczki z kremem

Przygotowanie ciasta:

Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180 stopni.

W rondelku podgrzewamy mleko z masłem i miodem, mieszamy aż składniki się połączą. Zdejmujemy z palnika i odstawiamy. W misce mieszamy mąkę z cukrem, solą i proszkiem do pieczenia. Dodajemy mleko z miodem i masłem oraz jajko. Miksujemy aż składniki się połączą.

Ciastem napełniamy foremki do pieczenia babeczek/muffinek (3/4 wysokości).

Pieczemy ok. 20-25 minut do tzw. suchego patyczka.

Babeczki studzimy na kratce.

8447 - Miodowe babeczki z kremem

Przygotowanie kremu:

Śmietanę ubijamy na sztywno. Mascarpone miksujemy z miodem kilka chwil i łyżka po łyżce dodajemy bitą śmietanę. Delikatnie mieszamy.

Krem przekładamy do szprycy i ozdabiamy nim wierzch babeczek. Całość dekorujemy świeżymi malinami. Ja dodatkowo polałam babeczki miodem z liofilizowanymi malinami.

Smacznego!

8454 - Miodowe babeczki z kremem

8473 - Miodowe babeczki z kremem

8313 - Miodowe babeczki z kremem

wcinaj miod logo - Miodowe babeczki z kremem

Trackback z twojej strony.

Komentarze

Pozostaw odpowiedź