Z gotowaniem jest jak z seksem, trochę inwencji i od razu lepiej smakuje.
  • 5498.900 - Nadziewamy jagodami camembert w szynce parmeńskiej
Nadziewamy jagodami camembert w szynce parmeńskiej
  • 5498.900 - Nadziewamy jagodami camembert w szynce parmeńskiej

Dziś zapraszam na niezwykle prostą ale za to rewelacyjną w smaku przystawkę. Nadziewamy jagodami camembert w szynce parmeńskiej. Idealne połączenie smaków, które współgra ze sobą dając smak, o którym trudno zapomnieć!

Nadziewamy jagodami camembert w szynce parmeńskiej

Składniki:

  • 2 okrągłe sery camembert
  • 1 szklanka jagód
  • 2 łyżki miodu naturalnego
  • 8-10 plasterków szynki parmeńskiej
  • 1 łyżka masła

 

Nadziewamy jagodami camembert w szynce parmeńskiej

Nadziewamy jagodami camembert w szynce parmeńskiej

Przygotowanie:

Jagody delikatnie mieszamy z miodem. Camemberty nacinamy wzdłuż tworząc kieszeń. Do środka każdej kieszeni wkładamy po 1 łyżce jagód wymieszanych z miodem. Każdy ser dokładnie owijamy w maszynkę parmeńską (po ok. 4-5 plasterków na jeden ser).

Nadziewamy jagodami camembert w szynce parmeńskiej

Na patelni rozgrzewamy masło, smażymy sery po ok. 5-7 minut z każdej strony, aż szynka się zarumieni, a ser w środku będzie miękki. Pod koniec smażenia dodajemy pozostałe jagody wymieszane z modem i jeszcze chwilę smażymy.

Ser podajemy polany sosem jagodowym.

Nadziewamy jagodami camembert w szynce parmeńskiej

 

Pozostaw odpowiedź