Dziś zapraszam na niezwykle prostą ale za to rewelacyjną w smaku przystawkę. Nadziewamy jagodami camembert w szynce parmeńskiej. Idealne połączenie smaków, które współgra ze sobą dając smak, o którym trudno zapomnieć!
Składniki:
- 2 okrągłe sery camembert
- 1 szklanka jagód
- 2 łyżki miodu naturalnego
- 8-10 plasterków szynki parmeńskiej
- 1 łyżka masła
Przygotowanie:
Jagody delikatnie mieszamy z miodem. Camemberty nacinamy wzdłuż tworząc kieszeń. Do środka każdej kieszeni wkładamy po 1 łyżce jagód wymieszanych z miodem. Każdy ser dokładnie owijamy w maszynkę parmeńską (po ok. 4-5 plasterków na jeden ser).
Na patelni rozgrzewamy masło, smażymy sery po ok. 5-7 minut z każdej strony, aż szynka się zarumieni, a ser w środku będzie miękki. Pod koniec smażenia dodajemy pozostałe jagody wymieszane z modem i jeszcze chwilę smażymy.
Ser podajemy polany sosem jagodowym.