Mmmniam! Dziś zapraszam na naleśniki z mlekiem kokosowym! Idealne na letnie śniadanie lub kolacje. Delikatne, pachnące kokosem, świetnie komponują się z tropikalnymi owocami, po prostu obłędne!
Składniki na ciasto:
- 400 ml mleka kokosowego
- 3 łyżki cukru
- 200 ml wody gazowanej
- 2 jajka
- 130 g mąki tortowej
Dodatkowo:
- olej kokosowy do smażenia
- ulubione dodatki (owce, kremowy serek, miód)
Przygotowanie ciasta:
Jajko ubijamy z mlekiem i mlekiem kokosowym. Dodajemy wodę, cukier i mąkę i miksujemy aż ciasto będzie jednolite i bez grudek. Patelnie rozgrzewamy i smarujemy olejem kokosowym. Smażymy cienkie naleśniki z obu stron.
Naleśniki z mlekiem kokosowym podajemy z ulubionymi dodatkami!
Jadzia
Written on 23 stycznia 2018
Dziękuję za przepis. Piękne zdjęcia! Niestety rozpadają mi się na patelni. Zamiast wody gazowane dałam bez,bo innej nie miałam.
Marta
Written on 1 lutego 2018
Strasznie się rozpadają! Nie da się przewrócić :/ nie polecam
Kuchnia Marty
Written on 1 lutego 2018
Przykro mi, bo mnie te naleśniki wychodzą. Smażę je minimalnej ilości tłuszczu. Może ciasta miało złą konsystencję?
Ewa
Written on 1 października 2018
Mi też niestety się rozwalaly na patelni aż mi się jeść odechcialo. Także nie polecam tego przepisu 🙁
Kuchnia Marty
Written on 2 października 2018
Przykro mi, w tym tygodniu jeszcze raz zweryfikuje przepis.
Anna Dzierżęga
Written on 30 stycznia 2019
A mnie wyszły!!! Idealne, w smaku obłędne;)
Kuchnia Marty
Written on 31 stycznia 2019
Super! Bardzo się cieszę
Iwona
Written on 7 września 2019
Moje wyszły pyszne, trochę wjecej maki dałam i soda gazowana 🙂
Iwona
Written on 7 września 2019
Moje wyszły przepyszne – dałam troszkę wjecej maki tak do 200mg i woda gazowana
Kuchnia Marty
Written on 23 września 2019
Super! Bardzo się cieszę 🙂