Z gotowaniem jest jak z seksem, trochę inwencji i od razu lepiej smakuje.
1
Oscypki nadziewane suszonymi śliwkami otulone szynką parmeńską

Dziś zapraszam na kolejne danie, a raczej przekąskę w góralskim stylu! Oscypki nadziewane suszonymi śliwkami otulone szynką parmeńską smakują wybornie. Zamknięty w szynce parmeńskiej słony smak sera i słodki śliwek to prawdziwy raj dla podniebienia. Polecam!

4757.900 - Oscypki nadziewane suszonymi śliwkami otulone szynką parmeńską

Składniki :

  • 6 małych oscypków (białe, wędzone)
  • 12 suszonych śliwek
  • 12 plasterków szynki parmeńskiej
  • 1 łyżka oliwy

 

Dodatkowo:

  • 1 garść rukoli
  • 8-10 ciemnych winogron

4732.900 - Oscypki nadziewane suszonymi śliwkami otulone szynką parmeńską

4734.900 - Oscypki nadziewane suszonymi śliwkami otulone szynką parmeńską 

Przygotowanie:

Oscypki nacinamy wzdłuż tworząc kieszeń. Do środka każdej kieszenie wkładamy po 2 suszone śliwki i owijamy oscypka dwoma plasterkami szynki. Tak przygotowane oscypki smażymy na mocno rozgrzanej, posmarowanej odrobiną oliwy patelni z każdej strony, aż szynka ładnie się zarumieni, a ser będzie miękki (ok. 4 minut z każdej strony).

4737.900 - Oscypki nadziewane suszonymi śliwkami otulone szynką parmeńską

4746.900 - Oscypki nadziewane suszonymi śliwkami otulone szynką parmeńską

Na talerzu układamy rukolę i pokrojone na pół winogrona.

Usmażone oscypki podajemy na sałatce z rukoli i winogron.

4754.900 - Oscypki nadziewane suszonymi śliwkami otulone szynką parmeńską

4773.900 - Oscypki nadziewane suszonymi śliwkami otulone szynką parmeńską

Komentarze

Pozostaw odpowiedź