Z gotowaniem jest jak z seksem, trochę inwencji i od razu lepiej smakuje.
  • Pancakes z mango
3
Pancakes z mango
  • Pancakes z mango

Pancakes z mango to puszyste placuszki z dodatkiem pulpy z mango, które są idealne na leniwe śniadanie lub obiad na słodko. Delikatne i aromatyczne najlepiej smakują ze świeżymi owocami. To mój kolejny przepis na danie z wykorzystaniem pulpy z mango, którą uwielbiamy. Najlepszą kupicie w internetowym sklepie Kuchnie Świata.

0222 - Pancakes z mango

Składniki:
  • 120 g mąki tortowej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 szczypta soli
  • 2 jajka
  • 1 łyżka cukru pudru
  • 1 łyżeczka esencji waniliowej
  • 75 ml mleka
  • 100 g pulpy z mango użyłam Pulpa mango Kesar 850g Kuchnie Świata
  • 25 g roztopionego masła
  • tłuszcz do smażenia
Dodatkowo:
  • ulubione owoce
0239 - Pancakes z mango
Przygotowanie:

W dużej misce mieszamy mąkę, proszek do pieczenia i sól.

W drugiej misce ucieramy jajka z esencją waniliową i cukrem pudrem na puszystą masę. Dodajemy pulpę z mango, roztopione masło i mleko. Miksujemy aż składniki się połączą.

Mokre składniki dodajemy do suchych i dość szybko i krótko mieszamy całość aż ciasto będzie gładkie.

Ciasto odstawiamy na kilka minut.

Na średnim ogniu rozgrzewamy patelnię, smarujemy ją tłuszczem (masłem lub olejem) i używając łyżki nakładamy porcje ciasta. Smażymy z oby stron. Placuszki przewracamy na druga stronę, kiedy na powierzchni pojawią się pęcherzyki.

Podajemy z ulubionymi dodatkami.

Smacznego!

0223 - Pancakes z mango

0196 - Pancakes z mango

WPIS POWSTAŁ PRZY WSPÓŁPRACY Z FIRMĄ KUCHNIE ŚWIATA

logo 1 - Pancakes z mango

 

Trackback z twojej strony.

Komentarze

Pozostaw odpowiedź