Pyszna pasta z tuńczyka na szpinaku to pomysł na ciekawe i lekkie śniadanie. Łatwa i szybka w przygotowaniu zachwyca smakiem. Połączenie tuńczyka, oliwek i kaparów dla mnie idealne!
Składniki na pastę:
- 1 puszka tuńczyka w kawałkach w sosie własnym
- 1 łyżka kaparów
- 3 łyżki oliwek
- 1 ogórek konserwowy
- pęczek szczypiorku
- 1 łyżeczka musztardy
- 1 łyżka majonezu
- sól
- pieprz
Dodatkowo:
- kilka liści świeżego szpinaku
Tuńczyka odsączamy na sitku. Kapary i oliwki płuczemy i drobno kroimy. Ogórka konserwowego kroimy w kostkę, szczypiorek siekamy. W misce mieszamy wszystkie składniki z majonezem i musztardą. Poprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Pastę z tuńczyka podajemy na liściach szpinaku.