Z gotowaniem jest jak z seksem, trochę inwencji i od razu lepiej smakuje.
  • Pasta z wędzonej makreli i awokado
Pasta z wędzonej makreli i awokado
  • Pasta z wędzonej makreli i awokado

Smaczna i pożywna pasta z wędzonej makreli i awokado jest bardzo łatwa i szybka w przygotowaniu. Idealna do kanapek! Taką pastą można również napełnić połówki jajek lub kruche tartaletki i otrzymamy wtedy zdrową przekąskę, która zaskoczy smakiem każdego!

Pasta z wędzonej makreli i awokado

Składniki:

  • 2 wędzone makrele
  • 5 jajek ugotowanych na twardo
  • 1 mały pęczek szczypiorku
  • ½ czerwonej cebuli
  • 1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę
  • 8 rzodkiewek
  • 1 duże awokado
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 3-4 łyżki majonezu
  • 1 płaska łyżeczka musztardy Dijon
  • sól
  • pieprz
Pasta z wędzonej makreli i awokado

Przygotowanie:

Makrele obieramy ze skóry i usuwamy ości. Ugotowane jajka, cebulę i rzodkiewki kroimy w drobną kostkę.

Awokado przekrawamy na pół, wyjmujemy pestkę, usuwamy skórkę i kroimy w kostkę. Na koniec skrapiamy sokiem z cytryny.

Szczypiorek siekamy.

Wszystkie składniki przekładamy do miski, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, majonez i musztardę, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Mieszamy.

Podajemy z ulubionym pieczywem.

Smacznego!

Pasta z wędzonej makreli i awokado

Trackback z twojej strony.

Pozostaw odpowiedź