Z gotowaniem jest jak z seksem, trochę inwencji i od razu lepiej smakuje.
  • 1567.900 - Pieczarki faszerowane
4
Pieczarki faszerowane
  • 1567.900 - Pieczarki faszerowane

Takie pieczarki faszerowane to idealna przystawka na imprezę ale danie to doskonale nadaję się również na kolację. Sycące i aromatyczne! Pasztet idealnie wiąże farsz i nadaje mu idealną konsystencję. Ważne aby pieczarki były jak największe!

Pieczarki faszerowane

Składniki:

 

Dodatkowo:

  • olej do posmarowania pieczarek
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki

 

Pieczarki faszerowane Pieczarki faszerowane

Przygotowanie:

Zaczynamy od oczyszczenia pieczarek. Delikatnie usuwamy grzybom nóżki i odkładamy je na bok.

Piekarnik nagrzewamy do temperatury 190 stopni. Kapelusze pieczarek delikatnie skrapiamy olejem i oprószamy solą. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika (wgłębieniem do dołu) na ok. 10-15 minut.

Pozostawiamy do ostygnięcia.

Pieczarki faszerowane

Nóżki z pieczarek kroimy w drobną kostkę, tak samo jak cebulę, paprykę i cukinię. Warzywa podsmażamy na łyżce oleju. Gdy się ładnie zeszklą, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i smażymy jeszcze kilka chwil. Do nadzienia dodajemy bułkę tartą i odstawiamy żeby farsz wystygł.

Do zimnych warzyw dodajemy pasztet, kukurydzę oraz żółty ser. Dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Przygotowanym farszem napełniamy kapelusze pieczarek. Ponownie wstawiamy grzyby do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni i zapiekamy przez 10-15 minut.

Przed podaniem posypujemy posiekaną natką pietruszki.

Smacznego!

Pieczarki faszerowane

Pieczarki faszerowane

Wakacje z Profi

Więcej produktów znajdziecie na http://profi.com.pl

 

Trackback z twojej strony.

Komentarze

Pozostaw odpowiedź