Przed nami długi weekend więc to idealny czas żeby przygotować roladki z omleta z wędzoną szynką i śmietankowym serkiem. Idealne na długie, leniwe śniadanie oraz na wszelkie rodzinne spotkania czy grilla. Puszysty omlet i delikatny, śmietankowy serek w połączeniu z aromatyczną Szynką Wędzoną od ZM Henryk Kania tworzy przepyszną całość!
Składniki na omlety:
- 4 jajka
- sól
- pieprz
- ½ łyżeczki słodkiej wędzonej papryki
- olej do smażenia
Składniki na nadzienie:
- 200 g serka śmietankowego
- 3 łyżki posiekanego szczypiorku
- sól
- pieprz
- 150 g Szynki Wędzonej ZM Henryk Kania
- 2-3 garści rukoli lub roszponki
- ½ czerwonej papryki
Przygotowanie nadzienie:
Serek kremowy mieszamy w miseczce z drobno posiekanym szczypiorkiem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Przygotowanie omletów:
Jajka ubijamy z odrobiną soli, pieprzu i wędzoną papryką. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju i smażymy na średnim ogniu cienkie omlety z dwóch stron. Studzimy.
Przygotowanie roladek:
Omlety układamy na kawałku foli spożywczej, smarujemy przygotowanym serkiem, posypujemy rukolą lub roszponką oraz papryką i szynka pokrojoną w kostkę. Zawijamy w rulon/roladke. Roladki chowamy do lodówki na minimum 30 minut. Przed podaniem wyjmujemy roladki z foli i kroimy na kawałki.
Smacznego!