Roladki z tortilli z pastą jajeczną, papryką i suszonymi pomidorami to idealna przekąska na Wielkanoc i inne rodzinne spotkania. Są smaczne, łatwe i bardzo szybkie w przygotowaniu. Tym razem do pasty jajecznej dodałam paprykę i suszone pomidory dzięki czemu pasta zyskała bardziej wyrazisty smak. Polecam.
Składniki:
- 3-4 tortille pszenne
- 6 jajek ugotowanych na twardo
- 3-4 łyżki majonezu
- 2 łyżeczki musztardy sarepskiej
- 1 czerwona papryka
- 5-6 suszonych pomidorów
- 3 łyżki posiekanego szczypiorku
- sól
- pieprz
- 2 garście rukoli lub roszponki
Przygotowanie:
Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w kostkę. Paprykę myjemy, usuwamy gniazdo nasienne i kroimy w drobną kostkę, tak samo suszone pomidory. Paprykę, pomidory i jajka przekładamy do miski. Dodajemy majonez, musztardę i posiekany szczypiorek, doprawiamy do smaku solą i pieprzem i dokładnie mieszamy.
Otrzymaną pastę rozsmarowujemy na tortillach, posypujemy rukolą lub roszponką i zwijamy w roladki.
Roladki z tortilli z pastą jajeczną, papryką i suszonymi pomidorami chowamy na 5 minut do lodówki, a następnie kroimy na ok. 2 cm kawałki.
Smacznego!
KulinarnePrzeboje.pl
Written on 1 lutego 2020
Uwielbiam takie szybkie przekąski, idealnie pasują do jakiejś imprezy czy spotkania rodzinnego 🙂