Z gotowaniem jest jak z seksem, trochę inwencji i od razu lepiej smakuje.
  • Tagliatelle z letnim sosem i tuńczykiem
3
Tagliatelle z letnim sosem i tuńczykiem
  • Tagliatelle z letnim sosem i tuńczykiem

Tagliatelle z letnim sosem i tuńczykiem to pomysł na lekki i szybki obiad, który przygotujecie w kilka chwil. O tej porze roku pomidory mają najlepszy smak, więc koniecznie po nie sięgajcie. Do tego wysokiej jakości tuńczyk i oliwki, które możecie kupić w internetowym sklepie Kuchnie Świata i mamy przepyszne danie!

4503.900 - Tagliatelle z letnim sosem i tuńczykiem

Składniki:

4491.900 - Tagliatelle z letnim sosem i tuńczykiem 4518 - Tagliatelle z letnim sosem i tuńczykiem

Przygotowanie:

Makaron gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie (ok. 2 minut krócej niż zaleca producent).

Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oliwy. Cebulę drobno siekamy i podsmażamy. Gdy cebula lekko się zeszkli dodajemy czerwoną i zieloną paprykę pokrojoną w kostkę. Smażymy kilka minut i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Na koniec dodajemy pomidory pokrojone w drobną kostkę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Całość smażymy kilka chwil i dodajemy ugotowany makaron i posiekaną natkę pietruszki. Mieszamy i podgrzewamy kilka minut.

Makaron rozkładamy na talerze. Przed podaniem na wierz nakładamy po porcji odsączonego z zalewy tuńczyka i po kilka pokrojonych w plasterki oliwek.

Smacznego!

4527.900 - Tagliatelle z letnim sosem i tuńczykiem

4516.900 - Tagliatelle z letnim sosem i tuńczykiem

Trackback z twojej strony.

Komentarze

Pozostaw odpowiedź