Z gotowaniem jest jak z seksem, trochę inwencji i od razu lepiej smakuje.
  • Tagliatelle z masłem truflowym
2
Tagliatelle z masłem truflowym
  • Tagliatelle z masłem truflowym

Jeśli lubicie eksperymentować w kuchni i odkrywać nowe smaki to przepis na Tagliatelle z masłem truflowym jest właśnie dla Was! Takie masełko jest niezwykle aromatyczne. Idealnie pasuje do makaronów, risotto lub ziemniaczanego puree. Do tego podsmażone borowiki i mamy proste i szybkie danie o niezapomnianym smaku.

Uwielbiam robić zakupy w internetowych sklepach posiadających szeroki asortyment produktów niezbędnych do przyrządzenia dań z całego świata. Masło truflowe, które dodałam do makaronu pochodzi ze sklepu Kuchnie Świata. Jeśli i Wy macie ochotę wybrać się w kulinarną podróż i odkryć nowe smaki to zachęcam Was do odwiedzenia tego sklepu.

Tagliatelle z masłem truflowym

Składniki:

  • 250 g makaronu Tagliatelle
  • 150-200 g mrożonych borowików (grzyby)
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżka oleju
  • 25 g startego sera parmezan
  • 2-3 łyżki masła truflowego
  • sól
  • pieprz
  • świeży tymianek do posypania
Tagliatelle z masłem truflowym

Przygotowanie:

Makaron gotujemy al dente, ok. 2 minut krócej niż na opakowaniu. Pod koniec gotowanie odbieramy około ½ chochelki wody, w której gotował się makaron.  Ugotowany makaron odcedzamy i odstawiamy.

Tagliatelle z masłem truflowym

Grzyby rozmrażamy i kroimy w plasterki. Na patelni rozgrzewamy łyżkę masła i oleju i podsmażamy grzyby. Na koniec poprawiamy je do smaku solą i pieprzem. Do grzybów dodajemy masło truflowe, gdy się rozpuści dodajemy wodę, w której gotowaliśmy makaron i tarty ser parmezan. Mieszamy aż ser się rozpuści i dodajemy makaron. Dokładnie mieszamy i podgrzewamy kilka minut.

Tagliatelle z masłem truflowym

Tagliatelle z masłem truflowym doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Przed podaniem posypujemy świeżym tymiankiem.

Tagliatelle z masłem truflowym

Trackback z twojej strony.

Komentarze

Pozostaw odpowiedź