Z gotowaniem jest jak z seksem, trochę inwencji i od razu lepiej smakuje.
  • Tagliatelle ze szpinakiem i boczkiem
3
Tagliatelle ze szpinakiem i boczkiem
  • Tagliatelle ze szpinakiem i boczkiem

Dziś mam dla Was przepis na błyskawiczny obiad! Tagliatelle ze szpinakiem i boczkiem z dodatkiem suszonych pomidorów to idealne danie na upalne, letnie dni. Szybkie w przygotowaniu, bez ciężkich sosów zasmakuje każdemu. Większość produktów potrzebnych do przygotowania tego dania możecie kupić w internetowym sklepie Kuchnie Świata

4452.900 - Tagliatelle ze szpinakiem i boczkiem

Składniki:

4441.900 - Tagliatelle ze szpinakiem i boczkiem

Przygotowanie:

Makaron gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie (ok. 2 minut krócej niż zaleca producent).

Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oliwy. Cebulę drobno siekamy i podsmażamy razem z boczkiem pokrojonym w kostkę. Gdy cebula lekko się zeszkli dodajemy czerwoną paprykę pokrojoną w kostkę. Smażymy kilka minut i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Po czym dodajemy suszone pomidory pokrojone w paseczki, szpinak i czosnek przeciśnięty przez praskę. Całość smażymy kilka chwil i dodajemy ugotowany makaron. Dusimy na wolnym ogniu aż makaron się zagrzeje.

Smacznego!

4477.900 - Tagliatelle ze szpinakiem i boczkiem

4479.900 - Tagliatelle ze szpinakiem i boczkiem

 

Trackback z twojej strony.

Komentarze

Pozostaw odpowiedź