Z gotowaniem jest jak z seksem, trochę inwencji i od razu lepiej smakuje.
  • Zupa tajska
2
Zupa tajska
  • Zupa tajska

Zupa tajska to propozycja na prosty i szybki obiad. Niezwykle aromatyczna i rozgrzewająca zachwyci smakiem miłośników orientalnej kuchni. Mleczko kokosowe idealnie łagodzi lekko pikantny smak zupy. Polecam!  Ta zupa jest idealna na nadchodzące, chłodne dni.

2379 - Zupa tajska

Składniki:

2353 - Zupa tajska
2360 - Zupa tajska

Przygotowanie:

Cebulę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na rozgrzanym oleju kokosowym. Gdy cebula się lekko zeszkli dodajemy do niej kurczaka pokrojonego w paski. Smażymy kilka minut i dodajemy pastę curry. Na koniec dodajemy obraną dynię pokrojoną w kostkę i drobno posiekaną papryczkę chili. Smażymy ok. 2 minut i dodajemy sos sojowy, sos rybny, liście kaffiru, wodę i mleczko kokosowe. Zupę tajską gotujemy na małym ogniu aż kurczak i dynia będą miękkie. W międzyczasie przygotowujemy makaron ryżowy zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu.

Gotową zupę tajską podajemy z makaronem i świeżą kolendrą lub natką pietruszki.

Smacznego!

Większość składników do przygotowania Zupy Tajskiej możecie kupić w internetowym sklepie Kuchnie Świata

2388 - Zupa tajska
2367 - Zupa tajska

Trackback z twojej strony.

Komentarze

Pozostaw odpowiedź