Przenośne (mobilne) blendery od dłuższego czasu cieszą się dużym zainteresowaniem wśród konsumentów. Kompaktowy rozmiar oraz wytrzymała bateria pozwala na przygotowanie zdrowych i pełnowartościowych posiłków w każdym miejscy! Jedną z najpopularniejszych firm na rynku jest BlendyGo, którą tworzą prawdziwi pasjonaci zdrowego żywienia. Ich bezprzewodowy blender BlendyGo, to bez wątpienia najchętniej kupowane urządzenie tego typu na rynku.
Każda jego wersja cieszy się ogromnym zainteresowanie. W tym roku we wrześniu premierę miał BlendyGo 3 – ulepszona wersja swojego poprzednika. Dziś sprawdzimy czym zaskoczył nas producent.
BLENDYGO 3 TO IDEALNE ROZWIĄZANIE DLA:
- osób trenujących – dzięki niemu przygotujesz po treningu pożywny koktajl białkowy wzbogacony o dodatkową porcję witamin i minerałów
- osób będących na diecie lub w trakcje rekonwalescencji po operacji – z łatwością przygotujesz pożywne i dietetyczne koktajle, kremy czy smoothie, które zastąpią Ci standardowe posiłki
- osób podróżujących i aktywnie spędzających czas – jeśli kochasz spędzać czas na łonie natury i uwielbiasz długie, piesze wędrówki dzięki bezprzewodowemu blenderowi możesz zawsze przygotować pożywny posiłek w dowolnym miejscu i czasie
- osób pracujących i uczących się – masz dość gotowych przekąsek, chciałbyś móc zjeść coś zdrowego w przerwie w pracy lub między zajęciami BlendyGo 3 przyjdzie Ci z pomocą
Od ponad 12 miesięcy BlendyGo 2 dotrzymywał mi kroku! Towarzyszył mi w podróżach, pracy, treningach… Wspierał w trakcie rekonwalescencji po operacji. Nie wyobrażam sobie już życia bez tego urządzenia dlatego z niecierpliwością czekałam na możliwość sprawdzenia jego nowszej i lepszej wersji!
WIĘKSZA POJEMNOŚĆ, WIĘKSZA MOC, NOWOCZESNY DESIGN
- Już na pierwszy rzut oka widać, że Producent zadbał o każdy szczegół i nowy BlendyGo 3 prezentuje się wspaniale – indywidualny projekt chroniony patentem!
- Autorska technologia BlendPro oraz tryb pulsacyjny PulseMotion sprawia, że silnik jest znacznie mocniejszy niż w blendyGo 2, a w połączeniu z nowymi stalowymi ostrzami mamy gwarancję niezawodności! Bez trudu pokruszymy lód, orzechy czy twarde owoce lub warzywa.
- Zwiększona pojemność kielicha – 550ml – poprzednik miał 450 ml, przydatna miarka na kielichu i nadal niska waga urządzenia sprawie, że BlendyGo 3 bez problemu zabierzesz ze sobą wszędzie.
- Dzięki potężnemu akumulatorowi teraz bez problemu na jednym ładowaniu przygotujesz do 25 ulubionych posiłków, w BlendyGo 2 bateria starczała na ok. 20.
- Tym razem mamy aż 10 wariantów kolorystycznych do wyboru, co sprawia, że każdy znajdzie swój ulubiony model. Nadal dodatkowym atutem jest wodoodporny port ładowania (urządzenie naładujesz kablem USB-C załączonym w zestawie. Możesz podpiąć go do gniazdka, laptopa, czy w samochodzie) oraz proste i wygodne mycie. Wystarczy nalać do kielicha wodę z odrobiną płynu i uruchomić blender.
ZAINWESTUJ W ZDROWIE
To przenośnie urządzenie będzie idealne, dla osób uprawiających sport, dbających o dietę, posiadających małe dzieci lub osób niemających czasu na przygotowanie zdrowego posiłku. Zajmuje mało miejsca i bez problemu schowasz go do plecaka czy torebki.
Więcej o BlendyGo 3 przeczytacie TUTAJ
Dodatkowo mam dla Was Kod rabatowy: KUCHNIAMARTY15 na 15% rabatu za zakupy w sklepie BlendyGo. Kod będzie działał stale z wyłączeniem akcji promocyjnych, gdzie blendery sprzedawane będą w rekordowo niskiej cenie.
A teraz zapraszam Was na Dyniowe Latte czyli Pumpkin Spice Latte. Ta kawa ta jest idealna na jesienne i zimowe dni. Korzenna, gęsta i cudownie rozgrzewa.
UWAGA!!! Do jej przygotowanie użyłam ciepłych ale nie gorących składników!!! Nie zaleca się używania gorących cleczy powyżej 49°C. Może to spowodować trwałe uszkodzenle blendera!
Składniki na dyniowe latte:
- ½ dyni np. hokkaido
- 200 ml mleka 3,2%
- 100 ml wody
- 2-3 łyżki miodu płynnego
- 1 kawa espresso
- 1-2 łyżki przyprawy korzennej np. do pierników lub grzanego wina
- opcjonalnie bita śmietana do dekoracji
Przygotowanie:
Dynie myjemy, wydrążamy środek i kroimy w mniejsze plastry, które układamy w naczyniu żaroodpornym. Naczynie wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Pieczemy pod przykryciem ok. 40-60 minut.
Upieczoną dynie studzimy, obieramy ze skórki – dynie hokkaido nie trzeba obierać.
Przygotowanie dyniowego latte:
W rondelku podgrzewamy wodę, dodajemy miód i mieszamy. Dodajemy mleko i przyprawę korzenną. Podgrzewamy. Do BlenyGo 3 dodajemy przestudzoną dynie. Wlewamy mleczny napój i miksujemy.
Na koniec wlewamy wąskim strumieniem espresso (można też użyć kawy rozpuszczalnej, zbożowej itp.). Ponownie miksujemy. Dekorujemy bitą śmietaną i oprószamy np. cynamonem.