Dla mnie to połączenie idealne! Czekoladowy pudding z chia z miętą. Posiekana z listkami mięty czekolada i pyszny pudding na mleku kokosowym. Słodki i orzeźwiający!
Składniki na 2 porcje:
- 400 ml mleka kokosowego
- 2 łyżki rozpuszczalnego kakao np. Nesquik
- 1 łyżka miodu płynnego
- 4 płaskie łyżki nasion chia
- 150 g mlecznej czekolady
- 4 łyżki świeżych listków mięty
Dodatkowo:
- listki mięty do dekoracji
Przygotowanie:
Mleko kokosowe mieszamy z kakao i miodem. Dodajemy nasiona chia i przelewamy do słoika. Zakręcamy i mieszamy. Na noc wstawiamy do lodówki. Czekoladę siekamy z listkami mięty, można też dodać orzechy. Posiekaną czekoladę na przemian przekładamy z puddingiem do słoiczków. Dekorujemy listkami mięty.
Smacznego!