Kolejna odsłona niezwykle pożywnego i zdrowego deseru, który spokojnie może zastąpić śniadanie. Tym razem zapraszam na pudding z chia z musem z kiwi. Uwielbiam chrupać te małe, niepozorne nasionka szałwii hiszpańskiej. Jestem pewna, że i Wam zasmakują!
Składniki na 2 porcje:
- 400 ml mleka migdałowego
- 1 łyżka płynnego miodu
- 4 płaskie łyżki nasion chia (szałwii hiszpańskiej)
- 6 szt kiwi
Dodatkowo:
- migdały w płatkach do dekoracji
Przygotowanie:
Mleko migdałowe mieszamy z miodem, dodajemy nasionka chia i przelewamy do słoika. Zakręcamy i mieszamy. Odstawiamy na noc do lodówki. Kiwi obieramy i miksujemy na mus. Owoce i pudding na przemian nakładamy do pucharków. Po wierzchu posypujemy migdałami w płatkach i np. świeżymi owocami.
Smacznego!