Z gotowaniem jest jak z seksem, trochę inwencji i od razu lepiej smakuje.
  • Ślimaczki z ciasta francuskiego z krakowską suchą i serem
2
Ślimaczki z ciasta francuskiego z krakowską suchą i serem
  • Ślimaczki z ciasta francuskiego z krakowską suchą i serem

W tym roku większość z nas spędzi Sylwestra w domu więc jeśli szukacie jakiegoś pomysły na przekąskę na ciepło to polecam Wam Ślimaczki z ciasta francuskiego z krakowską suchą i serem, które przygotowałam wspólnie z marką Kurpiowskie Specjały ZM Pekpol. Pyszna i szybka przekąska, która zasmakuje każdemu.

2874.900 - Ślimaczki z ciasta francuskiego z krakowską suchą i serem

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 1-2 łyżeczki ulubionych ziół (majeranek, oregano lub tymianek)
  • 120 g Kakowskiej suchej Kurpiowskie Specjały ZM Pekpol
  • 2 białe części pora pokrojone w plasterki
  • 1 łyżka oleju
  • 100 g żółtego sera w plasterkach
  • 1 rozbełtane jajko

2890.900 - Ślimaczki z ciasta francuskiego z krakowską suchą i serem

Przygotowanie:

Krakowską suchą kroimy w plasterki a następnie w paseczki. Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy krakowską i pokrojonego w plasterki pora. Odstawiamy żeby nadzienie przestygło.

Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180-190 stopni.

Ciasto francuskie wyjmujemy z opakowania i rozwijamy. Na cieście układamy zimne nadzienie. Na farsz kładziemy plasterki sera i ciasno zwijamy jak roladę.

Roladę smarujemy rozbełtanym jajkiem i posypujemy ziołami, a następnie kroimy w plasterki o grubości ok. 2 cm.

Ślimaczki przekładamy na dużą blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Blachę wstawiamy do nagrzanego piekarnika.

Pieczemy ok. 15-20 minut.

Smacznego!

2900.900 - Ślimaczki z ciasta francuskiego z krakowską suchą i serem

2863.900 - Ślimaczki z ciasta francuskiego z krakowską suchą i serem

Trackback z twojej strony.

Komentarze

Pozostaw odpowiedź