Z gotowaniem jest jak z seksem, trochę inwencji i od razu lepiej smakuje.
  • Babeczki z jagodami i miodem
Babeczki z jagodami i miodem
  • Babeczki z jagodami i miodem

Babeczki z jagodami i miodem są puszyste i wilgotne. Dosłownie rozpływają się w ustach! Idealne gdy najdzie nas ochota na „coś” słodkiego. Są szybkie i proste w przygotowaniu i zawsze się udają. Gwarantuję, że będziecie często wracać do tego przepisu.

4010 - Babeczki z jagodami i miodem
SKŁADNIKI NA BABECZKI:
  • 270 g mąki tortowej
  • 100 g cukru
  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • ½ łyżeczki soli
  • 1 duże jajko, temperatura pokojowa
  • 245 ml mleka
  • 57 g masła, stopionego
  • 85 g naturalnego miodu
  • 250 g świeżych jagód
4013 - Babeczki z jagodami i miodem
PRZYGOTOWANIE CIASTA:

Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180 stopni.

W rondelku podgrzewamy mleko z masłem i miodem, mieszamy aż składniki się połączą. Zdejmujemy z palnika i odstawiamy. W misce mieszamy mąkę z cukrem, solą i proszkiem do pieczenia. Dodajemy mleko z miodem i masłem oraz jajko. Miksujemy aż składniki się połączą.

4005 - Babeczki z jagodami i miodem

Foremki/papilotki do muffinek napełniamy ciastem – nakładamy 2 łyżki, do środka wrzucamy kilka jagód i przykrywamy ciastem, na wierzch również kładziemy jagody. Babeczki wstawiamy do nagrzanego piekarnika.

Pieczemy ok. 20-25 minut do tzw. suchego patyczka.

Babeczki studzimy na kratce.

Smacznego!

4031 - Babeczki z jagodami i miodem

Trackback z twojej strony.

Pozostaw odpowiedź