Z gotowaniem jest jak z seksem, trochę inwencji i od razu lepiej smakuje.
  • Meksykańskie kotleciki z fasolą
2
Meksykańskie kotleciki z fasolą
  • Meksykańskie kotleciki z fasolą

Dziś mam dla Was rewelacyjny przepis na Meksykańskie kotleciki z fasolą smażoną. Kotleciki są soczyste o niebanalnym smaku. Dodatkowo są niezwykle proste w przygotowaniu. To już moja ostatnia propozycja dania inspirowanego kuchnią meksykańską. Większość produktów potrzebnych do przygotowania tych kotlecików możecie kupić w internetowym sklepie Kuchnie Świata. Mają tam naprawdę bardzo bogatą ofertę rożnych ciekawych produktów w przystępnych cenach.

2366.900 - Meksykańskie kotleciki z fasolą

Składniki:

  • 400 g mielonej wołowiny
  • 200 g Fasoli smażonej La Sierra
  • 1 cebula
  • 1 łyżka oleju
  • 4 łyżki bułki tartej
  • 2 łyżki posikanej natki pietruszki
  • ½ łyżeczki mielonego kminku
  • ½ łyżeczki mielonej papryki chili
  • 1-2 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz
  • 1 jajko
  • mąka to obtoczenia
  • olej do smażenia

Dodatkowo:

  • świeża sałata
  • kwaśna śmietana
  • opcjonalnie Salsa Fajita

2361.900 - Meksykańskie kotleciki z fasolą

Przygotowanie:

Na rozgrzanym oleju podsmażamy cebule pokrojoną w kostkę. Gdy cebula się zeszkli dodajemy do niej czosnek przeciśnięty przez praskę. Smażymy aż cebula się zarumieni. W misce mieszamy mięso z fasolą, jajkiem, bułką tartą, natką pietruszki i przyprawami. Do masy dodajemy podsmażoną cebulę i dokładnie mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Z przygotowanej masy formujemy 8 kotlecików. Kotlety obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym oleju z dwóch stron – tak jak kotlety mielone.

Po usmażeniu odsączamy na papierowym ręczniku.

Meksykańskie kotleciki z fasolą podajemy ze świeżą sałatą, kwaśną śmietaną i np. salsą na bazie pomidorów.

2375.900 - Meksykańskie kotleciki z fasolą

logo 1 - Meksykańskie kotleciki z fasolą

 

Trackback z twojej strony.

Komentarze

Pozostaw odpowiedź