Dziś propozycja na pyszne i pożywne śniadanie lub przekąskę. Roladki z omleta z papryką i kremowym serkiem są szybkie w przygotowaniu i pięknie się prezentują na talerzu. Takie roladki to również idealna propozycja na Wielkanocne śniadanie.
Składniki na omlet:
- 4 jajka
- sól
- pieprz
- ½ łyżeczki słodkiej wędzonej papryki
- olej do smażenia
Składniki na nadzienie:
- 150 g serka śmietankowego
- 4 rzodkiewki
- 3 łyżki posiekanego szczypiorku
- sól
- pieprz
Dodatkowo:
- 1-2 garście rukoli
- 3 łyżki kukurydzy konserwowej
- ½ czerwonej papryki
Przygotowanie nadzienie:
Serek kremowy mieszamy w miseczce z drobno posiekanymi rzodkiewkami i szczypiorkiem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Przygotowanie omletów:
Jajka ubijamy z odrobiną soli, pieprzu i wędzoną papryką. Na patelni rozgrzewamy odrobinę tłuszczu i smażymy na średnim ogniu cienkie omlety z dwóch stron. Studzimy.
Omlety układamy na kawałku foli spożywczej, smarujemy przygotowanym serkiem, posypujemy rukolą. Paprykę kroimy w cienkie słupki i układamy na rukoli, dodajemy kukurydzę. Zawijamy jak cukierki w rulon. Roladki chowamy do lodówki na minimum 30 minut. Przed podaniem wyjmujemy roladki z foli i kroimy na kawałki.