Z gotowaniem jest jak z seksem, trochę inwencji i od razu lepiej smakuje.
  • Tortilla ze smażoną fasolą i mięsem
Tortilla ze smażoną fasolą i mięsem
  • Tortilla ze smażoną fasolą i mięsem

Tortilla ze smażoną fasolą i mięsem to pomysł na szybki obiad w stylu meksykańskim. Pyszne, zapieczone trójkąty z tortilli z obłędną w smaku smażoną fasolą z dodatkiem ostrej papryki i mielonym mięsem to prawdziwa uczta dla miłośników kuchni tex-mex. Większość produktów potrzebnych do przygotowania tego dania możecie kupić w internetowym sklepie Kuchnie Świata.

4587 - Tortilla ze smażoną fasolą i mięsem
Składniki na nadzienie:
Dodatkowo:
4584 - Tortilla ze smażoną fasolą i mięsem
Przygotowanie:

Na wysokiej patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę oraz czerwoną paprykę. Gdy cebula lekko się zeszkli dodajemy mielone mięso oraz przeciśnięty czosnek. Mieszamy i smażymy aż mięso się zarumieni. Do mięsa dodajemy smażoną fasolę. Mieszamy i gotujemy kilka chwil. Następnie dodajemy pomidory i dusimy na małym ogniu aż nadmiar płynu odparuje. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Na koniec dodajemy odsączoną kukurydzę i posiekaną natkę pietruszki. Mieszamy i podgrzewamy kilka minut. Odstawiamy do ostygnięcia.

Na połowę każdej tortilli nakładamy około 3 łyżek nadzienia, na to dodajemy poszatkowaną kapustę pekińską i porcję sera. Tortillę składamy na pół i składamy w trójkąty.

Tortille możemy podgrzać w opiekaczu lub podsmażyć na patelni.

Podajemy z kwaśną śmietaną i sosem jalapenos.

Smacznego!

4597 - Tortilla ze smażoną fasolą i mięsem

WPIS POWSTAŁ PRZY WSPÓŁPRACY Z FIRMĄ KUCHNIE ŚWIATA

logo 1 - Tortilla ze smażoną fasolą i mięsem

 

 

Trackback z twojej strony.

Pozostaw odpowiedź