Z gotowaniem jest jak z seksem, trochę inwencji i od razu lepiej smakuje.
  • 5541.900 - Roladki z omleta z łososiem
Roladki z omleta z łososiem
  • 5541.900 - Roladki z omleta z łososiem

Takie roladki z omleta z łososiem to idealna propozycja na szybką przekąskę lub eleganckie śniadanie. Puszysty omlet z delikatnym serkiem i łososiem! Jeśli szukacie jakiś inspiracji na Wielkanocne śniadanie to uważam, że warto pomyśleć o takich roladkach. Bliscy będą zachwycenie!

Roladki z omleta z łososiem

Składniki na omlet:

  • 4 jajka
  • sól
  • pieprz
  • tłuszcz do smażenia

 

Składniki na nadzienie:

  • 150 g serka śmietankowego
  • 2 łyżki posiekanego, świeżego koperku
  • ½ czerwonej cebuli
  • 1 łyżeczka kaparów
  • 150 g wędzonego łososia
  • 1 garść rukoli
  • sól
  • pieprz

 

Roladki z omleta z łososiem

Przygotowanie nadzienia:

W misce mieszamy kremowy serek z posiekanym koperkiem i drobno pokrojoną cebulą i kaparami. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

 

Przygotowanie omletów:

Jajka ubijamy z odrobiną soli i pieprzu. Na patelni rozgrzewamy odrobinę tłuszczu i smażymy na średnim ogniu cienkie omlety z dwóch stron.

Omlety odkładamy do ostudzenia.

Omlety układamy na kawałku foli spożywczej, smarujemy przygotowanym serkiem, posypujemy rukolą i układamy plasterki łososia. Zawijamy jak cukierki w rulon. Dzięki foli nasze roladki zachowają idealny kształt. W ten sam sposób postępujemy z pozostałymi omletami. Roladki chowamy na minimum 30 minut do lodówki.

Schłodzone roladki wyjmujemy z foli i kroimy na kawałki.

Smacznego!

Roladki z omleta z łososiem

Pozostaw odpowiedź