Takie roladki z omleta z łososiem to idealna propozycja na szybką przekąskę lub eleganckie śniadanie. Puszysty omlet z delikatnym serkiem i łososiem! Jeśli szukacie jakiś inspiracji na Wielkanocne śniadanie to uważam, że warto pomyśleć o takich roladkach. Bliscy będą zachwycenie!
Składniki na omlet:
- 4 jajka
- sól
- pieprz
- tłuszcz do smażenia
Składniki na nadzienie:
- 150 g serka śmietankowego
- 2 łyżki posiekanego, świeżego koperku
- ½ czerwonej cebuli
- 1 łyżeczka kaparów
- 150 g wędzonego łososia
- 1 garść rukoli
- sól
- pieprz
Przygotowanie nadzienia:
W misce mieszamy kremowy serek z posiekanym koperkiem i drobno pokrojoną cebulą i kaparami. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Przygotowanie omletów:
Jajka ubijamy z odrobiną soli i pieprzu. Na patelni rozgrzewamy odrobinę tłuszczu i smażymy na średnim ogniu cienkie omlety z dwóch stron.
Omlety odkładamy do ostudzenia.
Omlety układamy na kawałku foli spożywczej, smarujemy przygotowanym serkiem, posypujemy rukolą i układamy plasterki łososia. Zawijamy jak cukierki w rulon. Dzięki foli nasze roladki zachowają idealny kształt. W ten sam sposób postępujemy z pozostałymi omletami. Roladki chowamy na minimum 30 minut do lodówki.
Schłodzone roladki wyjmujemy z foli i kroimy na kawałki.
Smacznego!