Serowe mini torciki są rewelacyjną, pikantną przekąską, która wygląda jak cisto z dyni lub dyniowy sernik. Są bardzo proste w wykonaniu i szybko się je przygotowuje. Wystarczy połączyć ze sobą ser i kilka krakersów!
Składniki:
- 120 g sera Cheddar (lub innego o lekko pomarańczowym odcieniu)
- 1 opakowanie serka philadelphia
- krakersy trójkątne
- krakersy podłużne (takie mini paluszki)
Wykonanie:
Ser kroimy w plasterki o grubości ok. ½ cm. i wycinamy z nich trójkąty o wielkości naszych trójkątnych krakersów.
2 trójkątne krakersy będą spodem naszych serowych mini torcików. Jeden krakers smarujemy serkiem philadelphia i przyklejamy drugi. Następnie smarujemy serkiem nasz trójkątny kawałek sera i przyczepiamy go do spodu z krakersów. Teraz musimy już tylko przykleić 2 podłużne, cienkie krakersy, tworząc tył ciastka i udekorować nasz torcik serkiem philadelphia tak, aby wyglądem przypominał „bitą śmietanę”.