Z gotowaniem jest jak z seksem, trochę inwencji i od razu lepiej smakuje.
  • Spaghetti z krewetkami boczkiem i oliwą
1
Spaghetti z krewetkami boczkiem i oliwą
  • Spaghetti z krewetkami boczkiem i oliwą

Takie przepisy lubię najbardziej! Minimum składników i maksimum smaku – takie jest właśnie spaghetti z krewetkami boczkiem i oliwą. Proste i szybkie w przygotowaniu zachwyci smakiem każdego miłośnika makaronów. Sekretem tego dania jest dobrej jakości oliwa z oliwek i krewetki! Po oliwę i przepyszną pastę zapraszam do internetowego sklepu Kuchnie Świata.

3891 - Spaghetti z krewetkami boczkiem i oliwą
Składniki:
3901 - Spaghetti z krewetkami boczkiem i oliwą

3896 - Spaghetti z krewetkami boczkiem i oliwą

Przygotowanie:

Krewetki myjemy i oczyszczamy.

Makaron gotujemy al dente we wrzącej, osolonej wodzie. Na patelni wytapiamy boczek pokrojony w kostkę. Gdy się lekko zarumieni dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę oraz drobno posiekaną papryczkę bez nasion. Smażymy kilka chwil, wlewamy oliwę i dodajemy krewetki oraz Sos Crispy Chili Oil. Smażymy ok. 4-5 minut – ważne żeby czosnek się nie przypalił bo będzie miał gorzki smak. Na koniec dodajemy odcedzony makaron i posiekaną natkę pietruszki. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem i dokładnie mieszamy.

Spaghetti przekładamy na talerze.

Smacznego!

3914 - Spaghetti z krewetkami boczkiem i oliwą

3904 - Spaghetti z krewetkami boczkiem i oliwą

WPIS POWSTAŁ PRZY WSPÓŁPRACY Z FIRMĄ KUCHNIE ŚWIATA

logo 1 - Spaghetti z krewetkami boczkiem i oliwą

Trackback z twojej strony.

Komentarze

  • Kawa Robusta

    Written on 24 czerwca 2022

    Szczerze? Nigdy bym nie wpadł na spaghetti z owocami morza, ale jak tak chwilę nad tym pomyślałem, to ten pomysł jest genialny! Bardzo lubię zarówno spaghetti, jak i owoce morza, więc na pewno zrobię je na następny obiad rodzinny.

    Odpowiedz

Pozostaw odpowiedź