Z gotowaniem jest jak z seksem, trochę inwencji i od razu lepiej smakuje.
  • Zupa Tom Yum z krewetkami
Zupa Tom Yum z krewetkami
  • Zupa Tom Yum z krewetkami

Dziś zapraszam na obiad w stylu tajskim – zupa Tom Yum z krewetkami! Szybka, banalnie prosta i ostro-kwaśna zachwyci smakiem wszystkich miłośników orientalnej kuchni. Bazą zupy jest pasta Tom Yum, którą kupicie w sklepie internetowym Kuchnie Świata.

2350 - Zupa Tom Yum z krewetkami
Składniki:
2355 - Zupa Tom Yum z krewetkami
Przygotowanie:

Makaron ryżowy przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy posikaną cebulę, gdy cebula lekko się zeszkli dodajemy pomidory z puszki. Dusimy kilka chwil i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. W garnku zagotowujemy bulion, dodajemy pastę Tom Yum, mleko kokosowe, podsmażoną cebulę z pomidorami oraz odcedzone i pokrojone w plasterki grzyby słomkowe. Gotujemy ok. 5-7 minut i dodajemy oczyszczone i obrane krewetki. Zupę gotujemy na małym ogniu ok. 2 minut. Doprawiamy do smaku sosem rybnym, imbirem oraz solą i pieprzem. Podajemy z makaronem ryżowym, posypaną posiekaną kolendrą lub natką pietruszki.

Smacznego!

2344 - Zupa Tom Yum z krewetkami

2352 - Zupa Tom Yum z krewetkami

WPIS POWSTAŁ PRZY WSPÓŁPRACY Z FIRMĄ KUCHNIE ŚWIATA

logo 1 - Zupa Tom Yum z krewetkami

Trackback z twojej strony.

Pozostaw odpowiedź