Z gotowaniem jest jak z seksem, trochę inwencji i od razu lepiej smakuje.
  • 9230.900 - Pieczony kalafior z parmezanem
2
Pieczony kalafior z parmezanem
  • 9230.900 - Pieczony kalafior z parmezanem

Pieczony kalafior z parmezanem to niezwykle prosta i szybka w przygotowaniu przekąska. Wystarczy kilka składników by otrzymać aromatyczne i pyszne danie!

9233.900 - Pieczony kalafior z parmezanem

Składniki:

  • 1 kalafior
  • świeży tymianek
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • sól morska
  • pieprz
  • 100 g startego parmezanu

 

9224.900 - Pieczony kalafior z parmezanem

Przygotowanie:

Kalafiora dzielimy na różyczki. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 210 stopni. Różyczki kalafiora układamy na dużej blasze wyłożonej papierem do pieczenia, skrapiamy oliwą, posypujemy świeżym tymiankiem i wstawiamy do piekarnika na ok. 15-20 minut. Po tym czasie wyjmujemy blachę posypujemy kalafiora startym parmezanem i ponownie wstawiamy do piekarnika na ok. 10 minut. Przed podaniem posypujemy solą i pieprzem.

9220.900 - Pieczony kalafior z parmezanem

9238.900 - Pieczony kalafior z parmezanem

Trackback z twojej strony.

Komentarze

Pozostaw odpowiedź