Z gotowaniem jest jak z seksem, trochę inwencji i od razu lepiej smakuje.
  • Bułeczki z parówkami i pieczarkami
1
Bułeczki z parówkami i pieczarkami
  • Bułeczki z parówkami i pieczarkami

Bułeczki z parówkami i pieczarkami to pomysł na pyszne drugie śniadanie do szkoły lub przekąskę. Proste i szybki – zasmakuje każdemu. Ja do przygotowania bułeczek użyłam gotowego ciasta do pizzy dzięki czemu zaoszczędziłam sporo czasu.

4750 - Bułeczki z parówkami i pieczarkami
Składniki:
  • 500 g pieczarek
  • 2 łyżki oleju
  • 1 łyżka masła
  • sól
  • pieprz
  • 1 opakowanie parówek Paryżanki od Pekpol
  • 2 opakowanie gotowego ciasta do pizzy
  • ketchup
  • przyprawa do pizzy
  • 300 g startego sera mozzarella
4729 - Bułeczki z parówkami i pieczarkami
Przygotowanie:

Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plasterki. Na patelni rozgrzewamy olej oraz masło i podsmażamy pieczarki. Gdy płyn odparuje, a pieczarki się lekko zarumienią dodajemy pokrojone w plasterki parówki. Całość smażymy ok. 3-4 minut. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Odstawiamy żeby nadzienie przestygło.

Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 stopni.

4762 - Bułeczki z parówkami i pieczarkami

Rozwijamy arkusze ciasta do pizzy i smarujemy ketchupem. Całość posypujemy przyprawą do pizzy i startym serem. Na ser nakładamy przygotowane nadzienie i ciasno zwijamy jak roladę (zaczynamy od dłuższego boku).

Roladę kroimy w plasterki o grubości ok. 2-3 cm.

Ślimaczki przekładamy na dużą blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Blachę wstawiamy do nagrzanego piekarnika.

Pieczemy ok. 20-25 minut.

Smacznego!

4756 - Bułeczki z parówkami i pieczarkami

WPIS POWSTAŁ PRZY WSPÓŁPRACY Z FIRMĄ PEKPOL

 

logo 1 e1663075113664 - Bułeczki z parówkami i pieczarkami

Trackback z twojej strony.

Komentarze

  • Ada Dodziec

    Written on 22 września 2022

    Bardzo fajna strona, bardzo lubię paryżanki, ale w takiej wersji jeszcze ich nie jadłam. Postanowiłam podać na kolację mężowi, a co, niech ma. Wracam z feedbackiem, że wyszły szuper. Jednak do pieczarek dałam jeszcze deczko boczku, bo mój mąż to amator boczku xD i nawet na to ketchupu nie potrzeba było dawać, więc, to już był sukces! (w końcu ketchup był w środku) 25 minut pieczenia to takie w punkt jakby ktoś pytał akurat w moim piekarniku. Polecam z całego serca.

    Odpowiedz

Pozostaw odpowiedź